Fødsel og dåb

Man skal IKKE længere anmelde fødselen i sit bopæls sogn. Fremover anmelder Jordemoderen.

Hvis barnets forældre ikke er gift, skal der inden for 14 dage fra fødslen fremsendes en omsorgs- og ansvarserklæring, en kopi af omsorgs- og ansvarserklæring eller faderskabserklæring påtegnet af en Statsforvaltning til bopælssognet.

Blanketten omsorgs- og ansvarserklæring kan hentes på www.personregistrering.dk

Et barn får ikke automatisk medlemskab af Folkekirken ved fødslen. Medlemskabet får barnet ved dåben. Alle børn skal have et fornavn og et efternavn.
Navnet kan tillægges barnet enten ved dåb eller ved borgerlig navngivning.

Ønsker man dåb i Græse/Sigerslevvester kirke, skal man enten bo i sognet eller have en tilknytning hertil.

Kontakt sognepræst Signe Voldby for en reservation i god tid på 47 31 30 46/61 33 74 55 eller på svo @ km.dk

Ved navngivning uden dåb skal man via borger.dk og med NemID anmelde navngivningen. Hvis man ikke har NemID skal man ind på  www.personregistrering.dk, hvor man finder en navngivningsblanket, der skal udfyldes og fremsendes til Præstegården/kirkekontoret i dit bopælssogn.